Díky marmeládovému kurzu  Blanky Milfaitové na podzim 2015, jsem poznala partu bláznivejch bab s kterými nebyl problém domluvit další šílený nápad a to..vyrazit za Blankou a její rodinou na Sicílii (fakt smekám před panem P.můj můž by to nedal, 9 dní plného nasazení s deseti šílenejma babama). Tak jsme v únoru letošního roku vyrazily.

Jakmile se hostitelé vzpamatovali z šoku „ony  fakt přiletěly“  zahrnuli nás tolika poznatky a zažitky o Sicílii, co se ani do jednoho článku nevejde. Dotknout se bezprostředně obyčejného života Sicilanů, vidět výrobu sýrů místního mafiána El Nina, vystoupat k vrcholu Etny, projíst se místními tradičními specialitami, ochutnat moře, vidět trhy…tot jen střípek z 9 dnů plných zážitků.

Sicílie 145Sicílie 361Sicílie 389

Sicílie 216

Pro mě však byla Sicílie něčím vyjímečným, krom nových přátelství s bláznivejma ženskejma na stejné vlně, jsem mohla bezprostředně poznat Blanku a pana P., dva vyjímečný lidi, kteří k sobě padnou jak poklice na správnej hrnec. Neznám nikoho jako oni, nechat úplně cizí lidi nakouknout do soukromí, které je tak moc křehké je opravdu nezapomenutelný zážitek. To že nás Blanka učila vařit marmelády, s kterými vyhrála několikrát světový triumf, už to je pro mne čest k úklonu, ale že to ještě obohatí o vyprávění příběhů někdy z pohádky, někdy z hororu, že vás začnou brát jako přátele a nebojí se, to je pro mne obrovská čest. Je kolem nich zvláštní aura která hladí duši.

Sicílie 076Sicílie 247Sicílie 273

 

Poznat svět B.M. můžete na jejich stránkách www.nase-dobroty.cz, v její knížce „Příběh opravdové vášně“ a na podzim tohoto roku v další knize“ Příběh psaný do vody“..na ten se neskutečně těším.


Děkuji že jsi mě naučila vařit marmelády, děkuji za zážitky, děkuji za plnění snů  a děkuji že tě máme ♥

 

Ptáte se mě, jak jsem k Blance přišla … přečetla jsem si o ní jednou v časopise mini článek a tak mě zaujala až jsem ji potkala :-).

Ptáte se proč Čarodějky…protože ježibaby by bylo asi výstižnější, ale sprostý…když něco vaříte, mícháte, krájíte a pak je z toho dobrota, tak to přece dokážou jen čarodějky :-).

Přehled příspěvků

Share This