Nevím kdo o tom kdy rozhodoval když tedy pominu staletí kdy děti byly spíše pracovní silou,  jakýmsi nástrojem, pokračovatelem rodu,  tenkrát to bylo jasné, Myšlenka mi hlodá ….proč tenkrát před desítkami let? Proč v dnešní svobodné době?  proč někteří rodiče chtějí děti. Pár jich znám osobně, pár z vyprávění a vždycky si říkám proč..kdo jim to nařídil, kdo jich navedl do něčeho co nikdy asi nechtěli, necítili to z duše ani srdce a pak to tak dopadne. Léčí své bloky, démony, křivdy co na nich jejich stvořitelé napáchali. Asi sytém radil našim ro -dičům, že musí plodit aby se stát budoval…hm jak smutné.

Uf ještě že žijeme v tak krásné době, kdy nám už není nic nařizováno.

Vůbec se nebojte děti nemít, nenechte se nikým a ničím do něčeho natlačit, nestojí to pak za ty nápravy na obou stranách.Není to hřích ani slabost, klidně dělejte cokoli co vás baví a naplnuje, výsledek bude stát za to. Na biologické hodiny se vyprdněte a poslouchejte srdce.

A vůbec nemusíme podporovat porodnost, dyť je nás jak psů.

Já je chtěla vždycky, kdysi čtyři, po dvou ještě jedno ale domluva zůstala u dvou a jsem takhle štastná, děkuju. Snad i oni, jeví se že ano. At mají děti ti co ví, že je opravdu chtějí. Ne  plánovači, organizátoři jiných životů, despotové co své nikam nedotáhli a chtějí se realizovat přes ně.

Chci aby naše děti žily svůj život, ne náš.

At opustí hnízdo až jim bude těsné.

At si jdou po svém, ne po našem.

Neočekávám žádný vděk, jsem štastná a raduji se s nimi když jim jde to co chtějí.

Podstata  laskavé výchovy není v mama hotelu, to vůbec ne. Je jim u nás dobře? Tak at přiloží ruku k dílu, já se z toho přece ne… Někdy mě mrzí, že jsem to pochopila až nedávno, kolik křiku mohlo být ušetřeno, na druhou stranu jsem ráda , že jsem to pochopila už teď, máme ještě spoustu času.

Občas jsou vyjímky, co děti  nechtěly  ale stalo se a  jsou úžasnými matkami se srdcem a pochopením. Přijali to jako dar a tak k tomu i přistupují.

Díky za matky, co matkami být chtějí…

majales-2016-moto-sushi-misa-245

Share This