Dobrý den, SZPI, hygiena, veterinární kontrola, finační kontrola… jé dobrý den, no poslužte si, nabídněte, vždyť  mě znáte už roky. No jo známe a jak vidíme pořád stejné, dobré. Hmm pár novinek tu máte tak si je otestujeme, jo jo vemte si pár vzorků. Noo  hygienu dodržujete  jak vidno všechno je čisté, kvalitní no tak mi dejte váš podnikatelský deník, já vám tam dám zase kontrolní razítko, připíši pár řádků o výsledku a zase někdy na viděnou….

Nešlo by to takhle prosím???

Místo tun papírů, před a po vyjádření, projektů a nesmyslů…nešlo by přijít, říct co chci dělat, vy přijdete zkontrolujete domácnost, řeknete no proč ne máte tu čisto, proč byste kupovala všechno nové když to co chcete dělat, děláte už roky pro vaše děti, muže a rodinu? Proč dablovat vybavení, když to domácí je skvělé? Proč nesmyslně testovat, když testovači chodí okolo a daří se jim skvěle? Proč se schovávat za ičo, dičo když ručím pověstí, jménem a krkem…

Zkusme to.. přestañme šidit, kuplit, přelívat, optimalizovat…pojdme všichni, co něco vyrábíme s láskou a srdcem pojdme do toho. Zaplatíme paušální zdravotní, ne podle obratu ale pěkně všichni stejně, přiměřeně, protože o nás se přece ví, že nemůžeme drtit zdravotní systém hypochondrií neb to za nás fakt nikdo jiný neudělá, za nás není náhradní kolega. Pojdme malinko přispět na sociální systém, možná z něj jednou něco budeme mít i když si celej život z toho, na rozdíl od povalečů, šlendriánů na pracáku, nepřizpůsobivejch a spoustě jinejch krevlurantů  nebereme ani korunu. A na konci roku přihodíme pytlíček desátků, tak nějak úměrně toho pachtění a lopocení, které jsme si celý rok vymýšleli, realizovali, vyráběli, prodávali, obhajovali…

Já myslím, že by to šlo. Šlo by poctivě podnikat bez zbytečné buzerace, která vede jen k obcházení, šlo by žít bez nesmyslných kontrol, které stejně nic nezjistí jen navádí k přehazování firem na jiné koně.

Jen si to představte, přijdete na trh a tam stojí všichni ti co je znáte, vy víte že to dělají poctivě, že jsou jejich produkty kvalitní, nešizené proto si u nich nakupujete, oni ví že vás nikdy nesmí zklamat páč byste šly jinam a k nim už nikdy. Každý by měl svůj podnikatelsý průkaz, kde by kontroly jen potvrdily to co vy víte.

Vidíte to? To je krása, všichni se na tom náměstí potkáme, pokecáme, koupíme dobroty a bude nám strašně dobře, nebudou nás trápit žlučníky a rakoviny..

Všechny hyper a super markety krachnou… ( mě se v nich točí hlava, proto z nich utíkám).

Budeme mít moře času na válení v trávě a  čtení knih místo reklamních letáků…

Já jsem snílek, já to vidím… :-))

Share This